"Jeg ønsker meg kooiker - hvor begynner jeg?"


Til deg som har vurdert kooikerhunden til å være en passende rase for deg. Du har sikkert mange spørsmål? Hvertfall hvis du er helt ny i hundeverdenen. Hvordan går man frem? Hvor finner jeg oppdrettere?
Vi har samlet mye av den informasjonen her, så du kanskje får svar på noe du lurer på.

 

Informasjon om rasen

Før du tar kontakt med oppdrettere er det lurt å sette seg inn i rasen. Dette vil en oppdretter forvente. Ved å ha forberedt deg vil du lettere kunne svare på spørsmål en oppdretter stiller.
Vi anbefaler å minst ha lest informasjonen du finner på denne linken. 
På lenken vil du finne kooikerhundens historie, Norsk Kooikerklubb's rasepresentasjon, reportasje om kooikerhunden i Hundesport og rasespesifikke avlsstrategier (utarbeidet av NoKo's avlsråd for NKK.)
Når du har lest informasjonen sitter du kanskje igjen med en del spørsmål. Et bra sted å begynne å få svar er gruppen "Kooikerprat" på Facebook. Der kan du få svar på spørsmål fra mange norske kooikereiere. Du kan også sende via kontaktsiden her på hjemmesiden.

 

Besøk en kooiker

Vi anbefaler alltid interessenter å treffe en kooiker, gjerne før de bestemmer seg for rasen.
Dette har vi en egen kontaktside til, som heter Besøk en kooiker.


Hvilken oppdretter?

Gruppa "Kooikerprat" på Facebook er åpen for alle kooikereiere i Norge, og for de som er interessert i rasen. Men gruppa består også av mange oppdrettere, og vi ønsker derfor ikke diskusjoner om hvilke oppdrettere som anbefales av kooikereiere.
Slike diskusjoner blir aldri objektivt, og alle anbefaler (til tider ukritisk) sin egen kennel.
Det som er det beste for noen, trenger absolutt ikke være det for andre. Kooikermiljøet er et lite miljø, og slikt kan fort bli negativt. Alle oppdretterene som er nevnt på hjemmesiden følger klubbens retningslinjer for avl, og ansees som trygge.
Kontakt flere - kjemi er viktig når du skal få hjem et nytt familiemedlem.

Hjemmesider til oppdrettere finner du på DENNE linken.


Hvor lenge må en forvente å vente på valp?

Det er få oppdrettere i Norge, og dermed også mange interessenter på oppdretternes lister. Her til lands er det ikke umulig at du må vente omkring et år.
Mange henter valp i Sverige, og noen også i Danmark (også flere land, men det er sjeldnere). I disse landene er det oftere kull, og ventetiden vil derfor kunne forkortes.
Vil du vente på valp fra en spesiell kombinasjon, eller sette deg på valpeliste flere steder for å få valp fortest mulig? Det får være opp til dere, men oppdrettere setter pris på å få beskjed hvis du har funnet valp et annet sted, og ikke lenger er interessert.